دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه "ایران به عنوان کشور مهم منطقه و همسایه بزرگ سوریه نقش کلیدی برای ایجاد صلح و ثبات در آن کشور دارد"، به گفتوگوی تلفنیاش با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان اشاره کرد و گفت: تهران همچون سایر کشورها میداند که مفاد قطعنامه ژنو 1 (30 ژوئن 2012) باید اجرایی شود. بانکیمون با بیان اینکه در 48 ساعت گذشته گفتوگوهای تلفنی بسیاری با رهبران و مقامهای کشورهای مختلف جهان به منظور حمایت آنان از کنفرانس صلح سوریه انجام داده است، ابراز امیدواری کرد که این نشست منجر به حفظ یکپارچگی این کشور شود.
وی درباره مواضع تهران درباره مفاد کنفرانس ژنو نیز گفت که در جریان تماس تلفنی با وزیر خارجه ایران، بار دیگر بر نقش سازنده تهران در این کنفرانس تاکید کرده است. بانکیمون درباره برگزاری انتخابات آتی در سوریه اظهار کرد: در زمان حاضر بنا نداریم در این باره اظهار نظر کنم اما بدون شک در کنفرانس صلح بینالمللی سوریه در این خصوص مذاکرات مهمی انجام خواهد شد. کنفرانس بینالمللی صلح سوریه موسوم به نشست ژنو 2 قرار است دوم بهمن ماه در شهر مونترو سوییس برگزار شود و نمایندگانی از 40 دولت در آن دعوت شدهاند.
اعتراض مخالفان سوری به حضور ایران در ژنو 2
ائتلاف معارضان سوری، در مخالفت با دعوت سازمان ملل از ایران برای حضور در «ژنو ۲»، مشارکت خود در این نشست را تعلیق کرد. به گزارش «اسکای نیوز»، منابعی در میان ائتلاف معارضان سوری، روز دوشنبه، اعلام کردند در پی دعوت سازمان ملل از ایران برای حضور در گفت وگوهای بین المللی صلح در سوریه، این ائتلاف مشارکت خود را در این نشست به حالت تعلیق در آورد. «احمد رمضان» از اعضای ائتلاف معارضان گفت: «ائتلاف تصمیم به تعلیق مشارکت در ژنو 2 را رسما گرفته است.»
وی افزود: «تصمیم ما برای حضور در نشست ژنو 2 مشروط به عدم دعوت از ایران در این کنفرانس بوده است. ما رسما به اخضر ابراهیمی (نماینده سازمان ملل در سوریه) ابلاغ کردیم که در صورتی که از ایران برای ژنو 2 دعوت شود، ما کنار خواهیم رفت.» این عضو ائتلاف معارضان سوری با بیان اینکه ایران با بیانیه ژنو 1 به عنوان مرجع اصلی کنفرانس ژنو 2 مخالف است، ادعا کرد نیروهای نظامی ایران در جنگ علیه ملت سوریه مشارکت دارند.
آمریکا: دعوت ایران به ژنو 2 مشروط است
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد، در صورتیکه ایران حمایت خود از اعلامیه «ژنو۱» که خواستار گذار سیاسی در سوریه با توافق دو طرف است را اعلام نکند، دعوت از این کشور در «ژنو۲» باید پس گرفته شود. «جن ساکی» در واکنش به دعوت دبیرکل سازمان ملل از ایران برای شرکت در کنفرانس «ژنو2» تصریح کرد که این دعوت مشروط به حمایت صریح و علنی ایران از بیانیه ژنو و از جمله استقرار هیأت ناظر بر گذار سیاسی در سوریه است. وی ضمن اعلام این مطلب گفت که ایران پیشتر هرگز از بیانیه ژنو 1 اعلام حمایت نکرده است و آمریکا آن را از مدتها پیش ضروری میدانسته است.
ساکی ادامه داد در صورتی که ایران حمایت خود از بیانیه ژنو یک را علنی نکند این دعوت میبایست پس گرفته شود. وی در عین حال گفت: واشنگتن کماکان نسبت به نقش ایران در «سرکوب ظالمانه مردم سوریه» توسط حکومت «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه نگران است.
یک سخنگوی هیأت نمایندگی انگلیس در سازمان ملل متحد نیز در واکنش به سخنان بان کی مون گفت: حالا زمان آن رسیده که ایران روشن کند دعوت دبیر کل سازمان ملل را پذیرفته است. این کار مشخص می کند که اساس شرکت افراد در کنفرانس ژنو دو، اعمال مفاد اعلامیه ژنو یک است که در تابستان سال 2012 صادر شد و خواستار گذار سیاسی در سوریه با توافق دو طرف شد. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه روز شنبه اعلام کرد در گفتگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل، تاکید کرده ایران هیچ پیش شرطی را برای حضور در نشست ژنو دو درباره سوریه نمی پذیرد.
همه اين بايد و نبايدها و اما و اگرها در حاليست كه مذاكرات بر سر مخروبهاي به نام سوريه با 130 هزار كشته و 7 ميليون آواره (كل جمعيت سوريه تا قبل از درگيرهاي داخلي 22 ميليون نفر بود) آن هم بين كشورهاي مختلف نشان دهنده اين واقعيت است كه مردم مظلوم اين كشور، قرباني نزاع و درگيري بين قدرتها و كشورهاي منطقه و جهان قرار گرفته و كشورشان به طور كامل ويران و بسياري از مناطق آن به سرزمين سوخته و با خاك يكسان شده تبديل گرديده است.
نظرات شما عزیزان:
|